Bomen in de stad

Waarom iedere stad bomen nodig heeft
Witte logo

Waarom iedere stad bomen nodig heeft

Bomen in de stad zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze bieden ook talloze praktische voordelen voor onze stedelijke omgeving. Het laat steden letterlijk opbloeien. Bij Maas Plant begrijpen we dat gemeenten en hoveniers altijd op zoek zijn naar manieren om hun perken te verbeteren en te verfraaien. Daarom bieden wij een assortiment van bomen, siergrassen en planten van topkwaliteit dat het hele jaar door beschikbaar is, geleverd op de gewenste tijd en locatie. 

Verkoeling en beschutting

Bomen in de stad fungeren als natuurlijke klimaatregelaars. Ze zorgen voor verkoeling op hete zomerdagen, waardoor steden aangenamer worden om in te wonen en te werken. De schaduw die bomen bieden, vermindert de behoefte aan kunstmatige koelsystemen, wat niet alleen energie bespaart, maar ook bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk van steden.

Kalmthout boomkwekerij

Luchtkwaliteit en gezondheid

Bomen in de stad spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ze absorberen schadelijke stoffen, zoals koolstofdioxide (CO2) en fijnstof, en produceren zuurstof. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving en vermindert gezondheidsproblemen zoals ademhalingsaandoeningen. Als boomkwekerij weten wij welke bomen significant voor een betere luchtkwaliteit zorgen.

Waterbeheer en overstromingspreventie

Bomen hebben wortels die water vasthouden en de bodem stabiliseren. Dit is van onschatbare waarde voor gemeenten, vooral tijdens hevige regenval. Bomen dragen bij aan het voorkomen van overstromingen door regenwater op te vangen en geleidelijk in de bodem te laten wegvloeien. Dit draagt bij aan effectief waterbeheer in stedelijke gebieden.

Verhoogde de waarde van onroerend goed

De aanwezigheid van bomen in de buurt verhoogt de waarde van onroerend goed. Gemeenten en hoveniers die investeren in het planten en onderhouden van bomen in de stad kunnen indirect bijdragen aan een stijging van vastgoedwaarden, wat gunstig is voor de lokale economie.

Wij geven u graag de service

Betrouwbaar

Onze (inter)nationale relaties vinden ons al ruim 50 jaar een betrouwbare zaken partner.

Bos en Haagplanstoen

Is onze specialiteit in alle soorten en maten.

Snelle Service

Wij maken uw bestelling compleet voor levering op de gewenste dag.

Breed Assortiment

Wij leveren een jaar rond een breed assortiment buitenbeplanting

Waarom Maas Plant als bomen- en plantenleverancier?

Bij Maas Plant begrijpen we de behoeften van gemeenten en hoveniers als geen ander. Ons assortiment van hoogwaardige bomen en planten is het hele jaar door beschikbaar, en we zorgen ervoor dat jouw bestelling op tijd en op de gewenste locatie wordt geleverd. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop.

  • Bestelling op aanvraag: We begrijpen dat elke gemeente en hovenier unieke behoeften heeft. Daarom bieden we een op maat gemaakte bestelervaring. Vertel ons wat je nodig hebt, en wij zorgen ervoor.
  • Kwaliteit op #1: Bij Maas Plant staat kwaliteit altijd bovenaan onze prioriteitenlijst. Onze bomen en planten zijn zorgvuldig geselecteerd en verzorgd om aan de hoogste normen te voldoen.
  • Geleverd op juiste tijd en locatie: Tijdige levering is essentieel, en daar kun je op rekenen bij Maas Plant. We zorgen ervoor dat jouw bestelling op de afgesproken tijd en plaats wordt afgeleverd.
  • Niet-seizoensgebonden assortiment: Ons assortiment is het hele jaar door beschikbaar, ongeacht het seizoen. Zo kun je altijd de perfecte bomen en planten voor jouw project vinden.

Neem contact met ons op via ons digitale contactformulier en we staan je graag te woord. Je kunt ook direct een offerte aanvragen.

Breng uw ruimte tot leven - ontdek ons assortiment en haal vandaag nog uw groen in de tuin!